LINEA’ TOUCH CU INVELIS PVC
MANA CURENTA TRILOBATA – DIAMETRU DE 40 MM
Aplicabilitate

Dezvoltata cu ajutorul arhitectilor si designerilor, mana curenta Linea’Touch combina designul cu ergonomia si rezistenta la impact extrem.
Forma sa trilobata, validata de expertii in ergonomie, asigura o priza excelenta a mainii protejand in acelasi timp peretii intr-o maniera eficienta si discreta.
Datorita gamei largi de accesorii si culori ofera posibilitatea combinarii culorilor. Mana curenta Linea’Touch este disponibila si intr-o varianta armata care asigura unitate designului cladirii, indiferent de nivelul de protectie necesar.
Linea’Touch poate fi folosita in orice zona publica, asigurand totodata partea estetica armonioasa in zonele cu trafic scazut dar si cele cu trafic intens: spitale, clinici, aziluri, hoteluri, cladiri publice, birouri.
Poate fi curbata si asigura solutii tehnice variate pentru continuitate in zona treptelor si in dreptul conductelor de serviciu.
Este prevazuta cu inele de protectie bacteriostatice la imbinarile dintre elemente.

Specificatie
Descriere: mana curenta Linea’Touch sau Linea’Touch+, cu invelis PVC de la SPM este o mana curenta cu forma trilobata cu un invelis PVC antibacterian cu o sectiune transversala de la 28 la 40 de mm care ii asigura un design ergonomic anti rotatie. Latime de 42 mm si distanta fata de perete de 80 mm (sau 90 mm la cerere). Formata dintr-un profil continuu de aluminiu gros de 2 mm sau de 5 mm in cazul versiunii armate, cu un invelis de 2 mm de PVC opac, neted si antibacterian, cu clasa de foc Bs2d0. Este protejat cu un strat de protectie pentru mentinerea in stare perfecta pana la finalizarea instalarii. Sectiunea contine o canelura in care brachetii si inchizatoarele gliseaza si blocheaza. Fixarea in perete se face cu bracheti din aluminiu argintiu anodizat cu 2 puncte autoblocante: brachet de 20 de mm sau de 55 de mm (pentru Linea’Touch) sau de 80 de mm (pentru versiunea armata Linea’Touch+). Pozitia axiala a brachetilor asigura o orientare excelenta. Varietatea accesoriilor din PVC antibacterian neted opac (elemente de inchidere plate sau oblice, retururi de perete clasice, extinse sau curbate), prevazute cu inele de protectie bacteriostatice la imbinarile dintre elemente, asigura componenta ansamblului de mana curenta si sunt incluse in profil. Sunt disponibile solutii tehnice care asigura continuitatea in cazul colturilor (de 90° sau cu posibilitate de reglare unghiulara), treptelor (unghi de rotatie in 3 directii – Rapid’Angle de la SPM), peste conductele de serviciu (pana de fixare rapida detasabila) si imprejurul sectiunilor curbate (pre-curbate din fabrica). Aceasta mana curenta rezista la un impact cu un exces de 70 de Jouli – impact cu o greutate mai mare de 220 kg la o viteza de 2 km/h (pentru Linea’Touch) si un exces de 110 Jouli – impact cu o greutate mai mare de 320 de kg la o viteza de 2 km/h (pentru versiunea armata Linea’Touch+).

Mediu: în fabricarea acestuia nu se utilizează metale grele și nicio substanță care ar putea fi supuse vreunei restricții REACH, nici PBT/BPA. Se utilizează procesul de stabilizare termică calciu-zinc. Nivelul de emisie al substanței volatile în aerul interior a fost testat în conformitate cu ISO 16000-6 și este foarte scăzut (A+) în conformitate cu regulamentul francez (23 martie 2011 nr. 2011-321 decret și Ordonanță din 19 aprilie 2011). Produsul este 100% reciclabil.
Culoare: selectată de arhitecți din gama standard a producătorului.

Mod de instalare: marginea superioara a sectiunii se monteaza la o distanta de maxim 0.90 m de la podea. Fixarea in 2 elemente de prindere perforate, cu puncte autoblocante insurubate in perete la 1.20 m (0.80 m pentru coridoarele cu trafic intens si pentru zonele din gips carton). Retururile de perete, elementele de inchidere si unghiurile se fixeaza cu suruburi de prindere Allen de 2.5 mm.

CULORI

TEHNIC

• Model: mana curenta trilobata Linea’Touch sau Linea’Touch+ (versiunea armata) cu invelis PVC
• Sectiune transversala: inaltime 42 mm x latime 40 mm
• Lungime: 4 m
• Proiectie generala: 80 mm (90 mm la cerere)
• Distanta fata de perete: 40 mm (50 mm la cerere)
• Material: PVC antibacterian, opac, cu clasa de foc Bs2d0, pe profil continuu de aluminiu, inele de protectie bacteriostatice.
• Componente de fixare: bracheti de 20, 55 sau 80 de mm din aluminiu anodizat argintiu satinat in 2 puncte de prindere, insurubati in perete la fiecare 1.20 m (0.80 m in cazul zonelor cu trafic intens sau de gips carton.
• Culori: 31 de culori standard